Urk | straatinfo

vermist-gezocht politie meldingen

Vermiste visser na 46 jaar gedentificeerd

vermist / gezocht

Urk - De politie heeft het stoffelijk overschot van een onbekende man gedentificeerd dat in 1968 op het eiland Schiermonnikoog werd aangetroffen en begraven.

Sinds oktober 2011 loopt het project DNA-databank Vermiste Personen. Hetproject startte met het in kaart brengen van alle graven vanniet-gedentificeerde lichamen in Nederland. Inmiddels zijn de eerste NomenNescio?s (onbekende doden) opgegraven. Het project van de politie is eeneenmalige inhaalslag voor onbekende stoffelijke overschotten begraven tussen1920 en uiterlijk 2008, waarvan nog geen DNA-materiaal opgenomen is in deDNA-databank voor Vermiste Personen en van vermissingen uit deze periode.

Nabestaanden van 32 Urker vissers die op zee vermist raakten, konden onlangsaan (forensisch) rechercheurs van het Cold Case Team Midden Nederland hun DNAafstaan. Het afgenomen DNA materiaal werd vanuit de politie overgedragen aan hetNederlands Forensische Instituut. Vorige maand is het afgenomen DNA materiaalvanuit de politie overgedragen aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).Het NFI is op dit moment bezig met het verwerken en het uitvoeren van deonderzoeken van het ingeleverde materiaal. Dit onderzoek kost tijd en zal zekernog een paar maanden in beslag nemen.

Toch is er nu al een resultaat te melden. Op woensdag 12 augustus 2015 heefthet NFI bericht dat het DNA van een familielid van een in 1968 vermiste Urkervisser overeenkomt met een man die tot op heden als onbekende dode begraven ligtop Schiermonnikoog. De familie is inmiddels van deze match op de hoogtegebracht.

Soortgelijke berichten

Actief zoeken naar vermiste visser gestaakt
Vrouwenpolder

Zoekactie vermiste matroos
Sliedrecht

Vermiste vrouw terecht
Arnhem

Vermiste vrouw aangetroffen
Hasselt

Vissers vinden vermiste man
Leeuwarden

Vermiste Milenka terecht
Zoetermeer

Vermiste Karim weer terecht
Rotterdam

Zoekacties vermiste Noor uitgebreid
Amsterdam

Vermiste Annabelle Smit gevonden
Kapelle

Vermiste Charlie Fritz aangetroffen
Zaandam

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio